NIE ODPOWIADAMY ZA REKLAMY NA GÓRZE STRONY, BARDZO PRZEPRASZAMY ZA TEGO TYPU UTRUDNIENIA!!!!Prosimy wyłączyć dźwięk.
   
  Salon sukien ślubnych Alis Bridal Tarnów ul. Krakowska 12
  WASZE OPINIE I PYTANIA ...
 
Wyraź swoją opinię (albo zadaj pytanie) i naciśnij "Dodaj wpis w księdze gości". :) Dziękujemy za wszystkie opinie i pytania ;)

Twoje imię:
Twoja wiadomość:

<-Powrót

 1  2  3  4 Dalej -> 
Nazwa:Ewelina
Czas:24.11.2012, o 11:19 (UTC)
Wiadomość:Witam Swój slub mam 24.o8.2013r.czy juz powinnam do was dzwonić i umówić sie na wybór sukni i przymiarki? pozdrawiam.
Komentarz:Witam, dużo Klientek już pozamawiało suknie na przyszły rok, także nie ma jeszcze pośpiechu ale im wcześniej tym lepiej Zapraszam ...

Nazwa:Ewelina
Czas:09.11.2012, o 11:26 (UTC)
Wiadomość:Witam
Swój ślub mam w lipcu 2014 . Kuiedy powinnam zgłosić się do was na przymiarki ? I kiedy można liczyć na rabaty ?:)
Pozdrawiam
Komentarz:Witam, zapraszamy już teraz Dużo Klientek już zamawia suknie na 2014 rok. Promocje i rabaty mamy bardzo często. Zapraszam.

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:15.10.2012, o 09:43 (UTC)
Wiadomość:Zapraszam do dodawania opinii na Facebooku: http://www.facebook.com/notes/alis-bridal-salon-%C5%9Blubny-tarn%C3%B3w-ul-bema-3/opinie-o-salonie-alis-bridal/364166103652784
:)

Nazwa:Agnieszka
Czas:09.10.2012, o 19:01 (UTC)
Wiadomość:Wybór salonu Alis i zlecenia realizacji sukienki według projektu indywidualnego to najlepszy wybór ślubno-weselny jakiego mogłam dokonać. Moje wysokie wymagania zostały spełnione w 200%. Efekt przerósł oczekiwania. Czułam się pięknie i wyjątkowo. Goście byli oczarowani moją sukienką i zebrałam mnóstwo pochwał. Warto było zaufać i oddać się w ręce profesjonalistkom. Panie dokładają wszelkiej staranności, aby każdy detal był dopracowany. Poświęciły mi dużo czasu, zawsze z uśmiechem, szczerą radą i ogromnym zaangażowaniem.
Polecam gorąco!
Młoda, ale już nie panna

Ps. Rada dla przyszłych PMek - nie błąkajcie się po Krakowie za sukienką, bo sama straciłam kupę czasu na te wojaże, a pod nosem miałam taką perełkę jak Alis!
Komentarz:Pani Agusiu bardzo mi miło, dziękuję cieszę się, że suknia spełniła wszystkie oczekiwania Pozdrawiam

Nazwa:Kasia
Czas:02.10.2012, o 14:10 (UTC)
Wiadomość:Witam
Znalazlam w galerii zdjec 2 suknie ktore bardzo mi sie podobaja. czy jest mozliwosc zakupu jednej z nich??
pozdrawiam
Komentarz:Witam.
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie wiem o które suknie chodzi. Zapraszam na naszą stronę internetową www.alis.com.pl lub do salonu gdzie znajduje się aktualna oferta

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:16.08.2012, o 11:58 (UTC)
Wiadomość:Możliwość dodawania opinii teraz na Facebooku :
http://www.facebook.com/AlisBridal

Tam znajdują się również wszystkie bierzące informacje i aktualna galeria zdjęć !!!

Zapraszamy ...

Nazwa:Katarzyna
Czas:07.08.2012, o 14:42 (UTC)
Wiadomość:Witam,
slub mam w maju 2013.jest sens juz kupowac suknie czy lepiej poczekac.jaki jest orientacyjny koszt wypozyczenia i czy mozna suknie przerobic jak nie jest dopasowana.mieszkam za granica,i rzadko jestem w polsce.dziekuje za pomoc,pozdrawiam
Komentarz:Witam,
zależy czy znaczenie dla Pani ma cena, jeśli tak to teraz są wyprzedaże więc suknie są tańsze, natomiast jeśli chce Pani znaleźć tę jedną jedyną to radzę poczekać przełom października/grudnia przychodzą nowe suknie z kolekcji 2013, jest wówczas większy wybór. Zapraszam

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:23.07.2012, o 12:10 (UTC)
Wiadomość:Czekają nas duże zmiany, szczegóły już wkrótce
Kto wie, niech jeszcze nie zdradza!

Nazwa:Natalia.23
Czas:14.07.2012, o 08:50 (UTC)
Wiadomość:Pierwszy i ostatni salon do którego zaglądnęłam w Alis znalazłam wszystko - fachową obsługę, przemiłą atmosferę a przede wszystkim wymarzoną suknię, w której czułam się wyjątkowo. Dziękuje raz jeszcze za wszystko Agnieszko :* życzę dalszych sukcesów! polecam wszystkim - ALIS !!!
Komentarz:Również bardzo dziękuję

Nazwa:Marzena
Czas:26.06.2012, o 13:31 (UTC)
Wiadomość:Witam ponownie
Chciałam bardzo serdecznie podziękować za całą obsługę i profesjonalizm. Suknia zachwyciła wszystkich gości i męża była spełnieniem marzeń. Dziękuję i będę wszystkim polecała
Komentarz:My również dziękujemy za zaufanie

Nazwa:Natalia
Czas:20.06.2012, o 16:54 (UTC)
Wiadomość:Witam serdecznie! Chciałam zapytać jak długo trzeba czekać na suknię od momentu zamówienia??
Komentarz:Witam. Wygląda to bardzo różnie, zależy od okoliczności. Proszę napisać kiedy jest ślub. Pozdrawiam.

Nazwa:Maria
Czas:09.06.2012, o 20:22 (UTC)
Wiadomość:Witam czy szyja panstwo suknie wieczorowe ,o na waszej stronie pisze ze tak
Komentarz:Szyjemy suknie wieczorowe przy współpracy pracowni ślubnej, ale niestety już w tym momencie nie ma możliwości.

Nazwa:Justyna
Czas:07.06.2012, o 20:54 (UTC)
Wiadomość:Witam czy można kupić u Państwa sukienki wieczorowe dla puszystych? Dla młodej dziewczyny..
Komentarz:Niestety nie prowadzimy sprzedaży sukien wieczorowych.

Nazwa:-
Czas:22.05.2012, o 14:38 (UTC)
Wiadomość:Z taką obsługą nie spotkałam się jeszcze nigdzie. Gratuluję - wspaniale !!!!

Nazwa:Joasia
Czas:07.05.2012, o 13:31 (UTC)
Wiadomość:Popieram wszystkie poniższe wypowiedzi. Myślałam, że to tylko taka "ściema" i reklama ale faktycznie teraz sama miałam ochotę napisać tu coś miłego.
Suknia zamówiona a ja jestem w końcu spokojna Pozdrawiam.

Nazwa:Barbara
Czas:19.04.2012, o 08:44 (UTC)
Wiadomość:Obsługa w tym salonie jest na wysokim poziomie, jestem bardzo mile zaskoczona. Było bardzo miło " bez wazeliny " a szczerze, co jest żadko spotykane. Suknie są bardzo ładne, a leżą na sylwetce super, mnie akurat bardzo mocno wyszczupliły Do zobaczenia w najbliższym czasie ale jestem happy
Komentarz:Bardzo nam miło i zapraszamy

Nazwa:Marta
Czas:15.03.2012, o 12:48 (UTC)
Wiadomość:Bardzo dziękuję za miłą atmosferę a także za duży rabat
Pozdrawiam i polecam wszystkim

Nazwa:Jolka
Czas:10.03.2012, o 15:30 (UTC)
Wiadomość:Szkoda, że nie udało mi się dziś niczego zmierzyć. Następnym razem wcześniej zajmę kolejkę nie spodziewałam się takiego ruchu.
Natomiast chciałam napisać że zgadzam się z innymi osobami, które się tu wypowiadały, że faktycznie jest to jedyny salon w którym suknie zasługują na uwagę a salon też jest inny niż ta cała reszta fajny klimat!!
Widać to na pierwszy rzut oka!
Zjawię się na pewno, pozdrawiam.

Komentarz:Zapraszamy...

Nazwa:Anetka
Czas:05.03.2012, o 10:39 (UTC)
Wiadomość:Koleżanki namawiały mnie żebym szła tylko do Alis, bo to jest najlepszy salon, ale oczywiście nie posłuchałam i byłyśmy wszędzie, no ale rzeczywiście, wróciłam... Fakt faktyczny, zamówiłam w najlepszym i jestem przeszczęśliwa polecam Wam dziewczyny!!!!
Dziękuję i do zobaczenia na miarach, pozdrawiam Anetka.

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:27.02.2012, o 09:28 (UTC)
Wiadomość:Istnieje również możliwość realizacji projektu indywidualnego sukni ślubnej w opcji pierwszego wyjścia.
Jest to rodzaj wypożyczenia sukni, który pozwala na to, aby Panie o niższym budżecie także mogły uszyć suknię swoich marzeń:)
Cena tej sukni jest oczywiście o wiele niższa niż przy zakupie (od 30% do 50%).
Czas wypożyczenia sukni do uzgodnienia, zwraca się nie czyszczoną ( salon się tym zajmuje )
Decyzje o możliwości szycia sukni w opcji pierwszego wyjścia podejmuje salon po zapoznaniu się z projektem wymarzonej sukni i wymiarami przyszłej Panny Młodej:)

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:28.01.2012, o 09:47 (UTC)
Wiadomość:Zapraszamy na Facebook'a :
http://www.facebook.com/AlisBridal
gdzie prezentujemy zdjęcia Naszych Klientek oraz wszystkie aktualności.
Dołącz do nas ...

Nazwa:Edyta
Czas:21.01.2012, o 19:44 (UTC)
Wiadomość:Chciałabym serdecznie podziękować właścicielce salonu Alis za profesjonalne rady udzielane podczas wybierania sukienki oraz morze cierpliwości, ponieważ łatwo nie było . Kreacja podczas ślubu zgarnęła dużo pochwał, a ja czułam się w niej naprawdę wyjątkowo. Żałuje, że nie będę miała już okazji założyć jej.
Gorąco zachęcam przyszłe panny młode do korzystania z targów ślubnych. Dzięki rabatowi jaki wygrałam podczas nich mogłam pozwolić sobie tą wyjątkowa sukienkę.
Komentarz::)

Nazwa:Klaudia
Czas:17.12.2011, o 11:27 (UTC)
Wiadomość:Polecam salon Alis
Można spełnić swoje marzenia!!!
Bardzo wysoka półka, a ceny mają super jak dla mnie
Jestem pod wrażeniem, a myślałam że będę musiała zaliczyć Kraków, a tu taka niespodzianka
Cieszę się baaaaardzo

Użytkownik: suknie-alis
suknie-alis
Offline
Czas:28.11.2011, o 09:44 (UTC)
Wiadomość:Markowe suknie szyte na wymiar dają możliwość idealnego dopasowania do każdej sylwetki, zachowania proporcji a także możliwość wprowadzania zmian według własnych upodobań.

Zapraszamy Was Drogie Panny Młode na skorzystanie z zimowych promocji rozpoczynających się w naszym salonie.

Przygotowaliśmy atrakcyjne rabaty na suknie z kolekcji 2012

W każdym tygodniu pojawiają się nowe modele !!!!

www.alis.com.pl

Zapraszamy do grona zadowolonych Klientek.

Nazwa:Mariola
Czas:19.11.2011, o 19:59 (UTC)
Wiadomość:Witam! Z przyjemnością chciałam polecić ten salon. Pełny profesjonalizm i zaangażowanie w przygotowanie mojej sukni. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Nazwa:Karolina
Czas:01.11.2011, o 16:14 (UTC)
Wiadomość:Ale Chodzi o zakup czy uzyskam fachową pomoc od pracowników Pani salonu co do dopasowania sukni do mojej sylwetki ?
Komentarz::) Oczywiście że tak Zawsze staramy się dopasować suknie do każdej sylwetki, tak żeby każda z Pań wyglądała przepięknie. Suknia ma podkreślać urodę, korygować niedoskonałości ( jeśli takie występują ) i uwydatniać walory takie właśnie są nasze suknie, zapraszamy

Nazwa:Karolina
Czas:24.10.2011, o 14:04 (UTC)
Wiadomość:Czy uzyskam pomoc co do dopasowania sukni w salonie ?
Komentarz:Jeśli suknia została zakupiona w innym salonie, niestety nie podejmujemy się poprawek, ponieważ suknie takie nie odpowiadają jakościowo temu co chcielibyśmy dla Klientek uzyskać w efekcie końcowym. Nasze suknie przerabiamy jak jest taka potrzeba typowo pod Klientkę.

Nazwa:Natalia
Czas:26.09.2011, o 14:05 (UTC)
Wiadomość:Mam pytanie: czy możliwe jest uszycie sukni Demetrios 9608? Bardzo zależy mi na wiernym odbiciu oryginalności. Do tej pory widziałam suknie szyte na wzór Demetrios lecz dla mnie to była jedna wielka porażka. Oryginał jest przecudny i nie chce nic w nim zmieniać. Dlatego chciałabym dokładnie taką suknię:) czy jest to możliwe u Pani w salonie? Pozdrawiam
Komentarz:Istnieje taka możliwość, zapraszam do salonu

Nazwa:Paulina
Czas:26.09.2011, o 05:57 (UTC)
Wiadomość:Świetny salon polecam wszystkim! kazdy znajdzie cos dla siebie, a obluga jest bardzo mila, kompetentna i skora do pomocy pozdrawiam serdecznie

Nazwa:Ania
Czas:07.09.2011, o 13:30 (UTC)
Wiadomość:Salon pierwsza klasa. Widać jakość i klasę a to się ceni. Czekam teraz tylko na wzory 2012! Pozdrawiam

Nazwa:Marzena
Czas:21.06.2011, o 12:36 (UTC)
Wiadomość:Witam, suknie mają Państwo piękne i rozważam szycie u Was mojej sukni, w końcu coś konkretnego usłyszałam i zobaczyłam. Myślę że to jest najlepsza oferta, a te salony powyżej to jakieś nieporozumienie (ul.targowa i wałowa) tandeta totalna. Zjawie sie bliżej ślubu ale już jestem spokojna! Dzięki

Nazwa:Marlena
Czas:13.04.2011, o 14:21 (UTC)
Wiadomość:W tym salonie poczułam się wyjątkowo, fajny klimat no i suknie są piękne, w tym moja .
Pani Agusiu bardzo dziękuję za wszystko, było mi bardzo miło...
Szkoda, że Ten dzien tak szybko mija... i taką suknię można założyć tylko raz!!
Przyjdę z koleżankami coś wybrać, do zobaczenia.
Komentarz:Zapraszam

Nazwa:Patrycja
Czas:16.03.2011, o 17:53 (UTC)
Wiadomość:Dziewczyny poprostu trzeba mierzyć zasugerowane suknie przez Panią Agnieszkę, dać sobie pomóc ja właśnie tak zrobiłam, chociaż przyznam że nie chętnie początkowo ale teraz jestem bardzo zadowolona bo w żadnym salonie nikt mi tak dobrze nie dobrał sukni! A najbardziej zadowolona jestem z jakości wykonania mojej sukni a także z materiału, wszystko pięknie się układa, nie gryzie, nie spada a tego się bardzo obawiałam po mierzeniu w innych sklepach . Jakość super! A salon numer 1!

Nazwa:Barbara
Czas:21.02.2011, o 15:23 (UTC)
Wiadomość:witam, dziś zakupiłam suknie w tym salonie i polecam go w 100%, obsługa rewelacyjna, pani potrafi super doradzić i pomóc w wyborze. Ja osobiście jestem zachwycona i polecam salon Alis każdej przyszłej pannie młodej pozd

Nazwa:Karolina
Czas:20.02.2011, o 10:39 (UTC)
Wiadomość:Obsługa w tym salonie - poprostu rewelacja !! Polecam każdej Pannie młodej!! Ja dziś wybrałam suknie, którą zasugerowała mi Pani - spełniła moje marzenia, a jestem nie najszczuplejszą osobą wszędzie wcześniej mierzyli na mnie takie same starodawne kroje, a tu mam super nowoczesną wyszczuplającą suknię! Humor mam teraz taki że aż słów mi brakuje żeby opisać swoją radość Bardzo dziękuję !! Cieszę się że nie zrezygnowałam tylko poczekałam aż Pani będzie wolna

Nazwa:-
Czas:02.02.2011, o 13:27 (UTC)
Wiadomość:Witam!! Jestem dość "dużą"przyszłą panną młodą:) czy w pani salonie znajdę coś dla siebie? rozmiar 46-48...Pozdrawiam...
Komentarz:Witam, wszystkie suknie szyte są na wymiary klientek, jak również realizujemy indywidualne projekty z udziałem projektantki, która może uszyć suknie dopasowaną idealnie do Pani sylwetki podkreślając Pani walory zapraszam

Nazwa:Aneta
Czas:01.02.2011, o 14:21 (UTC)
Wiadomość:Witam,
Widząc masę pozytywnych komentarzy mam zamiar wybrać się do Pastwa salonu w celu zakupienia lub wypożyczenia sukni ślubnych. Proszę tylko o informacje czy znajdzie się u Pani w salonie suknie Lady Bird 71007? Lub czy jest możliwość "ściągnięcia" jej z innego salonu czy zamówienia ?
Komentarz:Witam
Zapraszam do salonu
Oczywiście jest możliwość zamówienia tej sukieneczki ale w salonie w tej chwili jej nie ma.

Nazwa:Paulina
Czas:31.12.2010, o 09:28 (UTC)
Wiadomość:Dziękuję za możliwość spełnienia marzeń dotyczące mojej wymarzonej sukni Bardzo się cieszę że mogę mieć suknię której nikt inny nie będzie miał Pozdrawiam i czekam
Super salon polecam w 10000 % !!!! Najlepszy w Tarnowie a także ze wszystkich w których byłam w okolicy(Kraków, Rzeszów)!!
Komentarz::)

Nazwa:Magdalena R
Czas:06.11.2010, o 10:48 (UTC)
Wiadomość:Witam
Chciałam serdecznie podziękować na łamach tej strony za uszycie sukni wzorowanej projektem sukni Macieja Zienia oraz jej udoskonalenie własnym pomysłem , suknia zrobiła ogromne wrażenie na mnie samej ,moim mężu, rodzicach oraz na wspaniałych moich znajomych .Obie Panie z salonu Alis Brindal chętnie doradzały i dokonywały wszelkich starań żebym wyszła stamtąd zadowolona i jestem BARDZO .Ten piękny jedyny dzień w moim życiu był naprawdę wyjątkowy ( jestem osoba bardzo wymagającą) i bajeczny a wszytko dzieki tej cudownie uszytej, jedynej, oryginalnej sukni ślubnej ,tylko mojej, ktora harmonijnie łączyła się z moja uroda i temperamentem.
P.S Ślub brałam w górach a włascicielka obiektu w ktorym mialam ślub miała łzy w oczach widząc moją suknie i nigdy nie zapomne jej słów: ,, o Boże jaka piękna suknia , idealna , pani magdaleno może nie uwierzy pani ale to jest najpiękniejsza suknia jaka widziałam i tak precyzyjnie wykonana widać, że ręcznie robione cudo idealnie do Pani pasuje- jak skóra":D
Również podpisuje sie pod tymi słowami
< idealnie pasowała do mnie jak skóra >
Dziękuje za nią bardzo
Komentarz:Nam też było bardzo miło, dziękujemy

Nazwa:ewka
Czas:28.10.2010, o 20:04 (UTC)
Wiadomość:ja chcialam jak najbardziej polecic ten selon pani bardzo mila i fachowa obsługa
pozdrawiam
p.s super pani w nowej fryzurce:)
Komentarz:Bardzo mi miło dziękuję

Nazwa:Monika
Czas:26.10.2010, o 09:55 (UTC)
Wiadomość:Jak już bedą u Państwa suknie z kolekcji LadyBird proszę "dać znać".Z miłą checią wybiorę się do tego salonu bo z tego co widze jest bardzo dużo pozytywnych opini.

Pozdrawiam
Komentarz:Suknie LadyBird będą w salonie w styczniu zapraszam serdecznie
ALIS BRIDAL - suknie z klasą ...

Nazwa:ewka
Czas:12.10.2010, o 10:10 (UTC)
Wiadomość:ja chcialam zapytac w jakiej cenie jest ta bialo rozowa sukieneczka?
Komentarz:Nie podajemy cen na stronie internetowej, zapraszam do salonu. Pozdr Alis

Nazwa:Ewelina
Czas:06.10.2010, o 12:24 (UTC)
Wiadomość:Najpiękniejsze suknie ślubne w Tarnowie i bardzo miła i profesjonalna obsługa;)

Nazwa:Ania
Czas:02.09.2010, o 18:12 (UTC)
Wiadomość:Bardzo dziękuje i jestem już zdecydowana na wasz salon takze do zobaczenia w lipcu
Komentarz::) Również bardzo dziękuję Zapraszam !!!!

Nazwa:Marta
Czas:14.08.2010, o 09:34 (UTC)
Wiadomość:Witam Ja ten salon miałam polecony i bardzo się z tego cieszę bo byłam przerażona tym co się słyszy na temat salonów!! Polecam również na 100 % jest wszystko super!! Dziękuję a na weselu było extra a suknia ... marzenie Przyniosę obiecane zdjęcia

Nazwa:Joanna
Czas:11.08.2010, o 11:42 (UTC)
Wiadomość:P.S.
A obsesja widzę próbowała oczerniać Alis.
No to pewno z zazdrości!
Mają tak tandetne suknie że nie ma co.
Jak można coś takiego sprzedawać? Wmawiać, że to są zagraniczne suknie?
Porażka!
Jeszcze za takie duże pieniądze!
Ktoś nie ma wstydu!
Alis jest najlepszym salonem w mieście !!
I zdanie nie zmienię!
Pozdrawiam!! Ale się rozpisałam

Nazwa:Joanna
Czas:10.08.2010, o 12:13 (UTC)
Wiadomość:Witam,chciałam polecić Wam ten salon!!:)Obsługa rewelacyjna,wszystko super zorganizowane,bardzo miła atmosfera.Suknie są śliczne,a moja była poprostu powalająca;).Widać gołym okiem jakość wykonania i drogie materiały.Suknia zachwyciła wszystkich gości!!Jeszcze raz baaaardzo dziękuję i będę wszystkim polecała ten salon!

Nazwa:Iwona
Czas:08.08.2010, o 15:57 (UTC)
Wiadomość:Witam!Dziekuje ze istnieje taki sklep jak Alis i dziekuje losu ze mnie do niego zaprowadzil... Suknie w Alis maja naprawde tak silny urok,niepowtarzalne fasony,ze oprócz milosci do meza,moją druga miloscia sa własnie te suknie!Widac je poprostu z kosmosu!A Pani Agnieszka jest poprostu odiazdowa,rewelacyjna,jedyna w swoim rodzaju i bardzo bardzo mila! DZIEKUJE!

Nazwa:Aneta
Czas:24.07.2010, o 12:08 (UTC)
Wiadomość:Witam mam pytanie czy jest możliwość wypożyczenia sukni 1,5 miesiąca przed ślubem dodatkowo dla kobiety w ciąży. Proszę o odpowiedz
Komentarz:Witam , możliwość jest tylko zależy jaki rozmiar jest potrzebny i czy akurat takie będziemy posiadać. Zapraszam ...

Nazwa:Kasia
Czas:08.07.2010, o 18:51 (UTC)
Wiadomość:Witam, chciałam napisać że jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z sukni zakupionej w tym salonie a także z obsługi przez właścicielkę która jest poprostu przesympatyczna i można się poczuć wyjątkowo bo zna się na rzeczy!!Pani Agnieszko jeszcze raz serdeczne dzięki!!!!Brzmi trochę cukierkowo ale taka jest prawda!!!!:)
Komentarz:Dziękuję

 
  Stronę odwiedził już 133799 odwiedzający witamy! Wszelkie prawa zastrzeżone.  
 
=> Chcesz darmową stronę ? Kliknij tutaj! <=